تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
Print چاپ مطلب
ماجراجویی های این دختر لاری پایان ندارد
7 آذر 1395   02:40:04 |  گفت و گو > 
ماجراجویی های این دختر لاری پایان ندارد

کسانی که به سراغ ورزش های هیجان انگیز می روند به خوبی می دانند که زندگی کوتاه است و هر چیزی که انسان را به وجد می آورد نباید به سادگی گذشت یکی از افرادی که از هر فرصتی برای امتحان کردن تجربیات جدید استفاده می کند عاطفه شفیعی است. تقریبا غیر ممکن است که وی را بیرون از طبیعت و کوهستان ببینید و حدس بزنید این بانوی محجبه لارستانی یک غارنورد هم هست.

او در مورد ورزش غارنوردی می گوید: غارنوردان خودشان به تنهایی برای خودشان جشن می گیرند و کسی در میادین ورزشی برایشان فریاد نمیکشد. بلکه تنها قلب های پر تپش آنهاست که به آنان شاد باش می گوید. و روح آزاد و وارسته ایشان به کارشان ارج می دهد.
 
عاطفه شفیعی به عنوان تنها بانوی غار نورد لارستانی که بزرگترین غار نمکی دنیا را به طول6 هزار و پانصد و هشتاد متر را پیمایش نمود و دوسال پیاپی به عنوان برترین بانوی انجمن غارنوردی لارستان تندیس لیاقت دریافت کرد و در سال 93 به عنوان دختر نمونه شهرستان انتخاب گردید. 
 
تعداد زنان غارنورد جهت پیمایش بزرگترین غار نمکی دنیا زیاد نیست.عاطفه شفیعی کسی است که بعد از اینکه در تراژدی بزرگترین غار نمکی دنیا در طول 2000 متری به علت بارندگی و ریزش احتمالی و مسدود شدن معبرهای غار بین مرگ و زندگی مجبور به تصمیم بود، با نگاه به آینده بازگشت را انتخاب کرد و هنگامی که با چشمانی پر از اشک از تالار هانگر به دلیل عدم پیمایش کامل غار خارج می شد به خود گفت تمام شد، من دیگر هرگز غارنوردی نخواهم کرد طولی نکشید که ایشان به صورت یک غارنورد حرفه ای بازگشت تا بزرگترین عنوان زندگی ورزشی اش را ثبت کند وی نه تنها بزرگترین غار نمکی دنیا را تا انتها پیمایش کرد بلکه کمتر از یک سال بار دیگر به اکتشاف غار ها پرداخت.
 
فعالیت ها: در زمینه کوهنوردی : صعود به قلل مرتفع ایران از جمله (دماوند، الوند، زردکوه، کرکس) بیش از 10 مورد پیمایش دره ، در زمینه غار نوردی و اکتشاف پیمایش غارهای انگر مینو، چاه دوزخی ، چرخ آب،غار خان، سرتک دنگز، گبرو و غواصی در اعماق خلیج فارس و گذراندن دوره های آموزشی - نائب رئیس هیئت کونگ فو و هنرهای رزمی و عضو انجمن غار و غارشناسی لارستان
 
در ادامه مصاحبه عصر لارستان با این بانوی موفق ورزشکار لارستانی می خوانیم. 
 
دنیای تاریکی غارها چگونه جائیست؟
 
اول این را بگویم که غارنوردی فقط ورزش نیست فراتر از ورزش است، شاید دیوانگی است، نوعی ماجراجویی است، و مهمتر از همه شیوه متفاوت از زندگیست، جایی بروی که ندانی قرار است چه اتفاقی برایت می افتد، ندانی زنده برمیگردی یا نه،سالم بازمیگردی یا نه، خیلی ها به غار می روند ولی زود دلسرد می شوند. چون این شیوه زندگی را نمی پذیرد. ولی من دوسش دارم. حتی به شهرهم برمیگردم در حال صعود ذهنی ام هستم.
 
خانواده تان نگران نمی شوند؟
 
مادرم زنگ زده بود، مادرجان بار اول که رفتی، بس است. حالا حتما لازم است جان خود را به خطر بیاندازی، برگرد ( می خندد). مادرم آن زمان حتی اسم غارها را درست نمیدانست ولی حالا عادت کرده است.
 
در مورد غار نمکدان بیشتر برای خوانندگان توضیح بدهید.
 
N 3 زیبایی ناب است طبیعتی به بدیل و یکتا وقتی از طول 5000 متری عبور می کنید یگانه تر هم می شود جایی که معدود افرادی در دنیا شانس دیدن چشم اندازهایش را می یابند.نمی توان با کلمات توصیفش کرد. فقط می توانم بگویم وقتی یک بار به N 3 بروی با وجود همه سختی ها، فشارها و خطراتی که دارد افسوسش رهایت نمی کند...
 
 از ویژگی های غار نمکدان بگویید؟
 
تحقیقات نشان می دهد که تنفس در غار N 3 باعث بهبود بیماران مبتلا به آسم و ناراحتی های تنفسیست از داخل غار آبی زیر زمینی می جوشد که به صورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر می شود ومانند برف زمستانی خود نمایی میکند. نمک های کوه نمکدان از بهترین نوع نمک می باشد و به عنوان نمک طبی به ویژه برای ورزشکاران به صورت کپسولی مصرف می شود. ارزیابی شما نسبت به غار نمکدان چطور است؟ نمی دانم چگونه از زیبایی های این غار کمیاب صحبت کنم زمانی که وارد غار شدیم محو زیبایی هایی که به صورت استلاکتیت( چکنده) و استلاگمیت (چکیده) و تالارهای سر به فلک کشیده که خالق هستی با رنگ بندی های متفاوت در اختیار ما داده است. سخت ترین شرایط در حین پیمایش غار کجا و چطور بود؟ در ابتدای غار با لباس های تمیز و اتو کشیده وارد یک دریاچه نمکی بسیار شور شدیم که اولش هضم این کار برایمان سخت بود. هر چه به درون غار فرو می رفتیم زیبایی دو چندان و به همان نسبت سخت تر و دشوارتر می شد.
 
حدود 8 کیلومتر از غار را به صورت سینه خیز وپا مرغی باید رفت و برگشت که در هیچ پادگانی چنین تنبیهی نیست. افرادی نخواهید دید که به میل خود چنین کاری را تحمل کنند. هر چه به جلوتر می رفتیم به زخم های بدنمان اضافه می شد. و شما می دانید چه زجریست که با این زخم ها به داخل آب نمک بروید.
 
چه چیزی باعث شد که بعد از پیمایش غار وارد ماجراجوی غواصی شوید؟
 
من از نوجوانی به دنبال ماجراجویی بودم بنابراین در طبیعت وحشی استقامت و اعتماد به نفس زیادی کسب کردم یک روز بر بلندای قله دماوند و روزدیگر در اعماق خلیج فارس غواصی نمودم تا از دایره راحتی خارج و به هیجان شور و چالشی که در من ایجاد می شد چیره شوم. درون غار ممکن است همچون غار علی صدر دارای دریاچه های عمیق باشد که غارنوردان برای کشف ناشناخته های آن نیاز به غواصی دارند. انجمن غار لارستان که در آن فعالیت میکنم جهت توانمندکردن اعضای خود بعد از پشت سر گذاشتن تمرینات و آموزش های لازم به مناسبت هفته دفاع مقدس به یاد شهید غواص عملیات غواصی در اعماق خلیج فارس انجام دادیم.
 
شما گفتید از نظر ذهنی تمرین شده هستید منظورتان چیست؟
 
فکر هایی که ناشی از ترس و شک در تاریکی غار یا اعماق خلیج فارس در وحشی ترین و سخت ترین مواقع یادگیری به شما روی می آورد می توانید افکار و احساسات واقعی خود را کنترل تا در شرایط خاص واکنش نشان دهید.
 
حرف آخر برای خوانندگان " صحبت نیوز" از زبان شما؟
 
از پشت میز نشستن و در خانه ماندن دست بکشید و به طبیعت وارد شوید .ماجراجو باشید،ریسک کنید ولی با علم و آگاهی، دنیا و یا حتی ایران آنقدر مناطق دیدنی دارد که تمام عمر در حال سفر باشی نمیتوانی همه ی آنهارا ببینید.پس از امروز شروع کنید. تشکر ویژه میکنم از حاج مسعود راستی ، حاج احمد نوبخت، محمد حسن طیبی رئیس اداره ورزش و جوانان لارستان و از خوانندگان " صحبت نیوز که وقت می گذارند برای مطالعه این مصاحبه.

کلیه حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به عصرنامه لارستان :: صفحه نخست می باشد.

آدرس: