صحبت نیوز طراحی وب سایت و اپلیکیشن Asrelarestan کانال رسمی تلگرام عصر لارستان
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
برگزاری نخستین دوره مسابقات لیوان چینی در لارستان
آسیب به حدود ۱۰۰ واحد مسکونی، کارگاه‌ها و مراکز درمانی در پی زلزله اوز
افزایش ۷۴ درصدی اعتبارات اختصاص‌یافته به لارستان
ماهیت مجازی، واقعیت زندگی
تصادف در محور کوره- اوز با ۶ مصدوم
تعویض الکتروپمپ چاه روستاهای شرفویه و مسیح‌آباد لارستان
معرفی مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان اوز
نزدیکی فرهنگی لار و بستک/راه خور جناح ارتباط لاری ها به دریا را نزدیک می‌کند
اجرای طرح آبرسانی در جویم، بنارویه، بیرم و صحرای‌باغ
درآمدی بر ارتباطات در هزاره سوم
«معتمد»، نماینده هیات تنیس لارستان در تور تنیس آسیایی زیر چهارده سال اصفهان
پیگیری طر‌ح‌های کلان در دیدار فرماندار ویژه لارستان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس
طرح ملی مسکن در اوز در ۵ فاز عملیاتی می‌شود
سکوت همیشه نشانه نجابت نیست
حل مشکلات سوخت، حمل‌ونقل و گاز شرکت سیمان لارستان
اجرای موزائیک فرش ورودی بوستان ملت (پارک شهر) لار
پروژه خانه بهداشت روستای بالاده بیرم افتتاح شد
استقبال فرماندار لارستان از طرح ایجاد کارخانه نوآوری علم و فناوری و صنایع نرم فرهنگی در حوزه صنایع دستی
فعالیت مراکزِ واکسیناسیون و خدماتِ جامع سلامتِ لارستان در ایام عید
افسانه استقلال رسانه
ستارگان ایزدخواست، قهرمان جام رمضان دهکویه شد
پیگیری احیاء و مرمت قنات جلال آباد جویم
گشایش تولیدات و محصولات مشاغل خانگی در لارستان
وقوع زلزله در دُرز لارستان
ایجاد نهضت خدمت‌رسانی در روستاهای لارستان
در هفته دولت ۵ پروژه آبرسانی در لارستان افتتاح می‌شود
متخصص زیبایی حین عمل با توده ۵ کیلویی مواجه شد
افتتاح مجتمع خدمات رفاهی جدید در محور جهرم به لار
همکاری استانداری فارس با علوم پزشکی جهت راه اندازی مرکز ناباروری در لارستان
راه‌اندازی سامانه هوشمند اطلاعات پرواز در فرودگاه لارستان
افتتاح مرکز مشاوره “نفس” (نجات فرزندان سقط) در خنج
انجام عمل تعویض مفصل لگن دربیمارستان امیدوار اوز
آغاز برداشت کلزا از مزارع بخش بنارویه
آمادگی خرید گندم مازاد کشاورزان در لارستان و جویم
شکست ناباورانه دختران هندبالی لارستان در بندرعباس
آغاز روند تکمیل ساختمان مرکز آموزش بهورزی لارستان پس از ۵ سال توقف
فرمانداران جنوب فارس در خنج گِرد هم آمدند
نان دوباره گران نمی‌شود
مسئول راه اندازی و سرپرست شبکه بهداشت و درمان جویم منصوب شد
عادل به خاطر کارهایی که نکرد عادل شد
انتقال دغدغه‌های خیرین خنج، اوز و جویم به مدیرکل خیرین سلامت وزیر بهداشت
اختصاص ۱۹۰ پایه روشنایی برق به همراه ۳۸۰ چراغ به بلوار پرواز لار
تعویض الکتروپمپ ۵ حلقه چاه آب شرب شهری و روستایی در لارستان
جذب ۱۰۰ درصدی اعتبار اختصاص‌یافته از سفر ریاست جمهوری به فارس برای باغ نشاط لار
تجلیل از دانش آموزان لارستانی برگزیده المپیادهای علمی دانش آموزی
بررسی چالش های سوخترسانی شهرستان جویم
کتابخانه‌ها در روستاها تقویت شود
انتخاب زمین ۱۱ هکتاری جهت ساخت مسکن در «اَرَد»
جابجایی بیش از ۷۰۰۰ مسافر از فرودگاه لارستان در ایام نوروز
پایان پنجمین دوره مسابقات تنیس خاکی جام رمضان در گراش
پیامبری از سرزمین چین
آدم های عجیب و غریبی که ماییم
ستارگان ایزدخواست، قهرمان جام رمضان دهکویه شد
حل مشکلات سوخت، حمل‌ونقل و گاز شرکت سیمان لارستان
اجرای طرح آبرسانی در جویم، بنارویه، بیرم و صحرای‌باغ
دایره ارزی در حوزه بانک ملی تا یک ماه آینده در لارستان راه اندازی می شود
پیگیری احیاء و مرمت قنات جلال آباد جویم
اختصاص ۱۹۰ پایه روشنایی برق به همراه ۳۸۰ چراغ به بلوار پرواز لار
معاون مدیرکل و مدیر جدید آموزش و پرورش لارستان منصوب شد
پیشنهاد مدیرکل میراث فرهنگی فارس به مسافران برای سفر به لارستان
تقدیر شهردار از اعضای شورای شهر لار
۸درصد از تماس های با اورژانس لارستان در فروردین ۱۴۰۱ مزاحم تلفنی بوده اند
فعالیت مراکزِ واکسیناسیون و خدماتِ جامع سلامتِ لارستان در ایام عید
پیگیری طر‌ح‌های کلان در دیدار فرماندار ویژه لارستان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس
استقبال فرماندار لارستان از طرح ایجاد کارخانه نوآوری علم و فناوری و صنایع نرم فرهنگی در حوزه صنایع دستی
اجراى عمليات روكش آسفالت در محور لار-جهرم حدفاصل پليس راه تا گردنه نارنجى
همکاری استانداری فارس با علوم پزشکی جهت راه اندازی مرکز ناباروری در لارستان
عمليات ساماندهى وايمن سازى پليس راه لار-جهرم
شهرداری لار به مناسبت سال نو، کارناوال شاد عیدانه برگزار می‌کند
مجتمع نگین لارستان از نظر امکانات با مجتمع های شهر های بزرگ می تواند رقابت کند
۵۰ گردشگر اروپایی میهمان یک روزه لارستان شدند
جویم شهرستان شد/تعداد شهرستان‌های فارس به عدد ۳۷ رسید
در ميانه تسليم و رضا
انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی شهرستان لارستان‎ برگزار شد+ نتیجه رای گیری
دولخانی، وطن پرست خانه به دوش
بازدید دانش آموزان مدارس امام موسی کاظم(ع) و وحدت لار از موزه مردم شناسی اوز
برکه تاریخی شیخ عماد در روستای دشتی لارستان فرو ریخت
رسوم پخت " هلیم الله"در روستای براک لارستان
سرمربیان شهید چمران لارستان و هیات البرز پس از بازی امروز چه گفتند؟
کار دشوار مستقل ماندن
نخستین جشنواره الگوهای برتر تدریس دانش آموزی در دبیرستان دخترانه شاهد لار برگزار شد
شهر قدیم لارباغ محمود آقای معتمد (لار بهار ۱۳۵۸)
نگاهی به سیر تاریخی ترانه های محلی لارستان
یادواره شهید باقر زارع در گلزار شهدای لار برگزار شد
مصاف بانوان هندبالیست قم و لارستان به روایت تصویر
درخشش تیم لارستان در مسابقات کشوری ایساتیس به میزبانی استان یزد
کسب عنوان نائب قهرمانی مسابقات هندبال جوانان استان فارس توسط تیم هندبال بانوان لارستان
نمایشگاه عکس «یک قاب و چند نگاه» در لار افتتاح شد
عکس/ تغییر در مدیریت آموزش و پرورش لارستان
از پرسنل امور آزمایشگاه های بیمارستانهای زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان تجلیل شد
شش عکس از سفرتاریخی آیت الله هاشمی به لارستان
تاریخ پایه گذاری شهر لار و حکومت میلادیان بر لارستان
امضاء تفاهم نامه سایبری بین شهرداری لار و پلیس فتا لارستان
یکصدمین شمارگان عصر...
گستره ی زبان لارستانی
خواهران درویش بیگی از نقش خود در تیم شهید چمران لارستان می گویند
جشن احسان و نیکوکاری در دبیرستان نمونه دولتی نرجس خاتون لار برگزار شد
احداث مسیری شاد و جذاب در پارک حاشیه شهر لار
برگزاری فستیوال مدارس فوتبال لار و گراش به میزبانی باشگاه نبرد خور
گزارش تصویری نشست خبری ریئس فدراسیون تنیس روی میز با اصحاب رسانه
بیشتر
کد خبر: 397 | تعداد بازدید : 2321 بازدید | تاریخ : 19 آذر 1395 - 14:36:34

لبنیات محلی: خوب یا بد ؟

مدیریت نظارت بر مواد غذایی دانشکده علوم پزشکی لارستان: در كشورهاي توسعه‌يافته از حدود نيم‌قرن قبل، عرضه شير خام بدون انجام عمل پاستوریزه کردن، ممنوع بوده وپيگرد قانوني دارد.

طبق نتایج یک تحقیق کشوری، به ‌طور متوسط 20 درصد از سهم شیر مصرفی مردم، از شیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی است؛ این در حالی است سلامت لبنیات محلی مورد تایید وزارت بهداشت ، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد نیست. نظارت کارشناسان بهداشت محیط نیز  رعایت نکات بهداشتی در مغازه و محل فروش است و سلامت خود لبنیات تولید شده مورد تایید نیست.
حال موضوع قابل‌توجه این است که آیا واقعا این لبنیات ، محلی و طبیعی هستند؟ شیرهای محلی از کجا تهیه می‌شوند؟!چه افرادی آنها را تهیه می‌کنند؟ و موضوع مهم‌تر اینکه سلامت آنها چگونه تعیین می‌شود؟!
مردم تصور می کنند لبنیات محلی و فله به دلیل ماندگاری کم، طبیعی و محصولات کارخانجات به دلیل ماندگاری بالا، ناسالم هستند در حالی که این قضیه کاملا برعکس میباشد. لبنیات محلی و فله به دلیل آلودگی زیاد و عدم کنترل در زمان دریافت شیر خام ، پاستوریزه کردن(حرارت دادن) غیر اصولی ، تولید و بسته بندی در شرایط نامناسب بهداشتی، شرایط نامناسب حمل و توزیع، به سرعت فاسد می شوند ولی لبنیات صنعتی به دلیل آزمون شیر خام توسط مسئول کنترل کیفیت در زمان ورود به کارخانه ، پاستوریزه کردن (حرارت دادن) مناسب و با دستگاههای مخصوص، بسته بندی مناسب و غیر قابل نفوذ ، شرایط نگهداری مطلوب ، حمل و توزیع مناسب ، ماندگاری بالاتری دارند و کاملا بهداشتی و عاری از میکروب و آلودگی میباشد.
دماي جوش هم بي‌فايده است
در مغازه‌هاي عرضه لبنيات محلی روي يك كاغذ نوشته‌اند كه شير را به مدت 20 دقيقه بجوشانيد و اين در واقع تنها كاري است كه انجام داده‌اند. مردم هم تصور مي‌كنند عوامل بيماري‌زا با جوشاندن شير خام از بين مي‌رود در حالي كه سموم توليد شده توسط بعضي عوامل ميكروبي فقط در دماي بالاي 117 درجه بي‌اثر مي‌شود و این در حالی است که حرارت جوش، 100 درجه است. مردم تصور می‌کنند شیرهای محلی، طبیعی است و حاوي ارزش غذايي بيشتري است ، در حالی که تنها تفاوتش با شیرهای کارخانه‌ای این است که چربی بسیار بالایی دارد که ظاهراً باعث خوشمزگی آن می‌شود ، در حالي كه حرارت مستقیم، تمام مواد مغذی شیر را از بین می‌برد؛ پس از 10 دقيقه جوشاندن شير خام، 40 درصد كلسيم آن ته‌نشين شده و 30 درصد بافت پروتئين بر اثر همان حرارت 10 دقيقه‌يي مي‌شكند.50  الي 90 درصد ويتامين‌هاي محلول در آب مثل ويتامين‌هاي گروه B كه نقش بسيار اساسي در تعادل فعاليت‌هاي عصبي بدن دارند هم، بر اثر همين مدت حرارت از بين مي‌روند. بر اثر همين مدت جوشاندن و به علت تبخير آب شير، غلظت چربي افزايش مي‌يابد كه به همين دليل هم ظاهراً خوشمزه به نظر مي‌آيد كه البته بسيار هم مضر است زيرا چربي شير خام، حداكثر 3/5 الي 4 درصد است كه بعد از جوشاندن و تبخير آب به 7 الي 10 درصد مي‌رسد كه از نظر چربي حيواني، بسيار بالاست. يك سوم آب شير پس از 20 دقيقه جوشاندن بخار مي‌شود و املاح و مواد معدني آن باقي مي‌ماند، زیادی املاح معدني در شير جوشانده مي‌تواند براي كودكان، تا حد از كار انداختن كليه‌هاي آنها خطرساز باشد. از طرف دیگر شیر و پنیر محلی خطرناک‌تر از سایر لبنیات محلی هستند. پنیر چون جوشانده نمی‌شود باید حداقل 2 ماه در آب‌نمک با غلظت 13 درصد بماند، در حالی که فروشندگان این کار را نمی‌کنند. آزمايش‌ها نشان می دهد كه ساير محصولات لبني محلی مثل سرشير و بستني تهيه شده از شير محلي هم داراي آلودگي است.
شایع ترین عوارض مصرف لبنیات محلی بیماری تب مالت و بیماری های روده ای و گوارشی است.
بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که شایع ترین علت ابتلا به این بیماری  استفاده از لبنیات محلی است.
برخی از عوارض تب مالت : التهاب مفاصل، التهاب کیسه صفرا و کبد، کم خونی، التهاب پوشش داخلی قلب، سر درد و افسردگی، اختلالات کلیوی، عوارض چشمی، مشکلات پوستی، تهوع، استفراغ ، کاهش وزن، یبوست، اسهال و درد شکمی
باورهای غلط جامعه
بر خلاف باور عمومی، در لبنیات صنعتی، هیچ گونه مواد  نگهدارنده ای وجود ندارد؛ بر اساس قوانین وزارت بهداشت، استفاده از نگهدارنده در محصولات لبنی، ممنوع می باشد اما با توجه به عدم نظارت بر لبنیات محلی، احتمال استفاده از انواع نگهدارنده در این محصولات وجود دارد .
بر خلاف باور عمومی، در لبنیات صنعتی، روغن پالم وجود ندارد؛ بر اساس قوانین وزارت بهداشت، استفاده از روغن پالم در فرآورده های لبنی ممنوع بوده و فقط در تولید بعضی از بستنی ها از این روغن با قابلیت مصرف خوراکی  استفاده می شود .
بر خلاف باور عمومی ،علت ماندگاری بالای شیر بسته بندی شده در جعبه های مقوایی    (UHT یا فرادما) وجود نگهدارنده درآنها نیست ، بلکه بسته بندی غیر قابل نفوذ و همچنین استریل کردن آنها با حرارت زیاد طی مدت زمان چند ثانیه است،که ضمن حفظ خواص تغذیه ای شیر، همه میکروبها ی آن از بین می روند.
بر خلاف باور عمومی، چربی لبنیات صنعتی گرفته نشده است ، بلکه به دلیل شکسته شدن چربی توسط دستگاههای مخصوص،چربی در شیر پراکنده شده (هموژن شده) و باعث بهبود هضم و جذب چربی شیر میشود.
توصیه های کارشناسان
توصیه کارشناسان تغذیه، مصرف لبنیات کم چرب می باشد و این در حالی است که  محصولات لبنی محلی، همگی پرچرب می باشند.
بر اساس مشاهدات صورت گرفته، اکثر لبنیات محلی در شرایط نامناسب بهداشتی، تولید، بسته بندی و عرضه می شوند.
بر اساس آزمایشات صورت گرفته، لبنیات محلی، همگی دارای آلودگی های میکروبی اغلب خطرناک  و حاد می باشند که متاسفانه اثرات مصرف آنها، در دراز مدت به صورت عفونتهای گوارشی و تب مالت بروزمی کند.
درج میزان چربی بر روی فرآورده های لبنی صنعتی الزامی است و با توجه به عدم درج میزان چربی روی محصولات لبنی محلی، اطلاعی در مورد میزان چربی این محصولات وجود نداشته و مصرف کننده قدرت تشخیص و انتخاب محصول لبنی محلی بر اساس وضعیت بدنی و سلامتی خود را نخواهد داشت.
شیر خام ورودی به کارگاههای لبنیات محلی، اغلب شیری است که از نظر ویژگیهای بهداشتی، میکروبی وحسی مورد پذیرش کارخانجات  لبنیات صنعتی واقع نشده است و مرجوع شده اند.
حرف آخر : فقط محصولات لبنی پاستوریزه دارای آرم سازمان غذا و دارو مصرف گردد.
 


ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.
کد امنیتی :

نظرات: